Behandelmethodes

Manuele therapie

De manueel therapeut is een specialist in de gewrichten van het menselijk lichaam. Vaak worden klachten veroorzaakt door blokkades in wervels of verstijvingen in andere gewrichten van het lijf. Die heft een manueel therapeut op. Met als gevolg dat gewrichten beter bewegen, maar ook dat de uittredende zenuw (uit de wervelkolom) een beter signaal kan doorgeven aan organen en spieren, waardoor deze beter gaan functioneren. Mede daardoor is manuele therapie ook een aanrader voor patiënten die klachten willen voorkomen. Dit is sterk aan te raden op het gebied van (top)sport maar ook onder andere voor de zittende bureauwerker.

Heb je last met bewegen – durf je niet te bewegen – zou je meer moeten bewegen – De fysiotherapeut is er voor jou. Voor alle klachten die bewegingsafhankelijk zijn ben je bij de fysiotherapeut op de juiste plek. De fysiotherapeut bekijkt je hulpvraag en op basis daarvan maakt deze samen met jou het behandelplan.

Samen zorgen jullie voor vermindering van jouw klachtenbeeld. Daarbij dragen huiswerkoefeningen en ‘tips and tricks’ bij aan het voorkomen van het opnieuw oplopen van dezelfde klacht.

Neem vrijblijvend contact met ons op.​

Heeft u vragen of wenst u meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op.