Over ons

Marcel Boymans

Fysiotherapie, manueel therapie

Na ruim 10 jaar in Sittard (oa Fortuna Sittard) gewerkt te hebben maak ik sinds zomer 2022 deel uit van het Team bij Intens Fysio. Sinds 2015 mag ik achter mijn naam de titel MSc. Musculoskeletale Fysiotherapie – een combinatie van manuele therapie en sportfysiotherapie – zetten. 🙂 Hierna heb ik me vooral verdiept in het fascia systeem, een heel netwerk aan bindweefsel dat alles in het lichaam met elkaar verbindt. Zowel hoe men dit systeem met de handen manueel kan beïnvloeden als hoe men middels dit systeem houding en bewegingspatronen kan verbeteren.

Ik geloof erin dat fysiotherapie een onderlegd proces van trial & discovery is en dat ieder mens en dus ook lichaam een uniek verhaal heeft.

Naast mijn passie voor het menselijk lichaam ben ik ook gefascineerd van de mind & body verbinding. In 2022 heb ik het certificaat tot Embodiment Coach behaald. Het gaat om het afstemmen van hoofd en lichaam middels lichaamsgerichte coaching.

Ik hou van wandelen in de natuur, van koffie & eten, van kickboksen, van dansen, van mediatie, van ijsbaden, van lezen, van reizen, van Sittard, … Volgend jaar ga ik met mijn vriendin en hond in een tiny house in Schimmert wonen.